Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Satay Soslu Piliç

(Satay Soslu Piliç nasıl yapılır)

Satay Soslu Piliç için kullanılan malzemeler :
750 gr tavuk but
1 yarım soğan
2 diş sarımsak
2 kaşık limon suyu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
250 gr yoğurt
1 kaşık acı biber sosu
1 kaşık domates püresi
1 tutam tuz
1 tutam karışık biber

Tarifi :
Tavuk butlarımızı yıkadıktan sonra bir cam kaba dizelim.Üzerine limon suyumuzu sürelim.Diğer bir kapta yoğurt, sarısak, zeytin yağı, limon suyu, domates püresi ve baharatları karıştırarak bir satay sosu hazırlayalım.Tavuklarımızı bu karışımda 6 saat bekletmeliyiz.Soslu tavuklarımızı barbeküde alt üst ederek pişirelim. Sıcak olara servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.