Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Kuru Meyveli Tavuk Eti

(Kuru Meyveli Tavuk Eti nasıl yapılır)

Kuru Meyveli Tavuk Eti için kullanılan malzemeler :
500 gr tavuk kalça eti
50 gr kuru erik
50 gr kuru kayısı
1 fincan kırmızı şarap
5 adet salçalık kırmızı biber
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet soğan
4 diş sarımsak
1 dal defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik
1 tutam zerdeçal
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tutam tuz
1 adet mandalina
1 kaşık yeşil zeytin

Tarifi :
Önce kuru kayısı ve erikleri yumuşamaları için şarabımızda bekletelim. Şarabı süzüp bir kenara alalım.Soğanları soyup kıyalım. Sarımsakları da soyup ezelim. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirelim ve tavuk etlerini ekleyip kavuralım. Ayırdığımız şaraptan 2 kaşık ilave edelim. Ardından tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı tozbiber, defneyaprağı(mevsimine göre) mandalina dilimleri,kokteyl yeşil zeytin ve sıcak suyu ekleyelim. Kapağı kapalı bir biçimde kısık ateşte 15 dakika pişirelim.Son olarak kuru meyveleri ufak ufak doğrayıp tencereye ilave edelim ve 10 dakika suyunu hafif çekene kadar pişirelim. Közlenmiş biberlerimizi de geniş şeritler halinde kesip servis tabağına dizelim. Üzerlerine tavukları sosu ile birlikte ekleyip sıcak olarak servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.