Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Erişteli Kuşbaşı Kebabı

(Erişteli Kuşbaşı Kebabı nasıl yapılır)

Erişteli Kuşbaşı Kebabı için kullanılan malzemeler :
250 gr kuzu eti
1 adet domates
1 adet soğan
15 adet mantar
2 adet biber
1 su bardağı bezelye
1 adet kabak
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı erişte
1 su bardağı kaşar peynir
1 tutam tuz

Tarifi :
Domates ve soğanı yemeklik doğrayalım. Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirelim 2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayalım.

15 adet mantarı ortadan 2′ye kesip ayıralım. Bezelyeleride ekleyerek tencerenin içine koyalım ve tuzunu ilave edelim.

Başka bir tencerenin içine 1 çay bardağı sıvı yağı dökelim. Üzerine su ilave edelim. Kaynayınca tuzunu serpelim ve 1,5 su bardağı erişteyi haşlayalım. Erişteleri fırın tepsisine yayalım. Üzerine sebzelerle, sote ettiğimiz etleri yayalım. En üste 1,5 su bardağı kaşar peynir rendesini serpelim 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.Roka yapraklarını servis tabağına döşeyip üzerine erişteli eti yerleştirip en üste bir kalın dilim domates ve sebzelerle süsleyerek servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.