Ana Sayfa > Tatlılar > Harem Tatlısı

(Harem Tatlısı nasıl yapılır)

Harem Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 kg kuru kayısı
2 çay bardağı pirinç
1 su bardağı ceviz içi
2 fincan kuru üzüm
2 diş karanfil
1 çay kaşığı tarçın
3 fincan toz şeker
100 gr kaymak
3 kaşık antepfıstığı

Tarifi :
Önce kayısıları yıkayıp tencereye alalım. Üzerini örtecek kadar su ilave edip 5 dakika haşlayıp süzelim. Pirincide yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzelim. Üzümü ılık suda bekletip süzelim.Sonra karanfilleri havanda ezerek toz haline getirelim. Haşlanmış pirinci derin bir kaseye alıp karanfil, ceviz içi, üzüm, tarçın ve bir çorba kaşığı tozşeker ekleyip karıştıralım.Ardından kayısıları ikiye açıp içlerini hazırladığımız pirinçli karışımla dolduralım. Hazırladığımız kayısı dolmalarını da hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.Su ve kalan tozşekeri kaynatıp tepsiye döktükten sonra orta ısılı fırında 5-10 dakika pişirelim. Soğuyunca servis tabağına alalım. Kaymak ve dilerseniz antepfıstığı ile süsleyip servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.