Ana Sayfa > Kompostolar - İçecekler > Buzlu ve Portakallı Çay

(Buzlu ve Portakallı Çay nasıl yapılır)

Buzlu ve Portakallı Çay için kullanılan malzemeler :
4 adet portakallı poşet çay
1 yarım kahve fincanı limon suyu
1 kaşık toz şeker
5 fincan limonata
1 dal taze nane

Tarifi :
Poşet çayları bir demliğe koyalım ve üzerine kaynamış suyu döküp karıştıralım. 5 dakika bir kenarda demlenmesi için bekletelim. İçinden poşet çayları çıkartalım ve limon suyunu ilave edip soğumaya bırakalım. Şekeri ve soğuk suyu küçük bir tencereye koyalım ve sürekli karıştırarak orta hararetli ateşte şekerle iyice eriyinceye kadar kaynatalım.Ara sıra karıştırarak 3 dakika boyunca kaynatmaya devam edelim. Tencereyi ateşten alalım ve soğumaya bırakalım. Şekerli şurubu soğuk çay karışımına ekleyelim. Üzerini kapatalım ve en az 2 saat servise kadar buzdolabında bekletelim. Bardakları yarıya kadar soğuk çayla doldurup üzerlerini limonatayla tamamlayalım. Üzerine portakal dilimleri ve taze nane dallarıyla süsleyerek servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.