Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Çağ Kebabı

(Çağ Kebabı nasıl yapılır)

Çağ Kebabı için kullanılan malzemeler :
1 adet kuzu but
100 gr yoğurt
1 adet soğan
4 adet domates
7 adet yeşil biber
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar keselim. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırıp ve etleri hazırlamış olduğumuz bu terbiyede 24 saat bekletelim. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takıp ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartalım.

Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.