Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Şalgam Dolması

(Şalgam Dolması nasıl yapılır)

Şalgam Dolması için kullanılan malzemeler :
1 demet maydanoz
2 adet soğan
500 gr kıyma
5 adet şalgam
1 kaşık salça

Tarifi :
Şalgamları soyup, içini dikkatlice oyun.. Kaynar tuzlu suda hafif haşlayın. Kıyma, maydanoz, bulgur, tuz, karabiber, salça ve yağı karıştırıp, Hazırlanan karışımı şalgamların içerisine koyun. Tencereye yerleştirin. Şalgamlar seviyesinde su koyup, kaynamaya bırakın. Sonra üzerine salça ve yağ karışımı ilave edin. Sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.