Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Somon Sufle

(Somon Sufle nasıl yapılır)

Somon Sufle için kullanılan malzemeler :
50 gr parmesan peyniri
1 kaşık tereyağı
2 kaşık un
3 kaşık krema
3 adet yumurta
60 gr gravyer peyniri
60 gr somon
1 tutam dereotu

Tarifi :
Öncelikle 2 adet sufle kalıbını yağlayalım ve zeminiyle yanlarına parmesan peyniri rendesinin bir bölümünü serpiştirelim. Sonra küçük bir tencerede tereyağını eritip yüksek ateşte ısıtalım. İçine unu karıştırıp 2 dakika pişerelim. Tencereyi ateşten alıp hemen sütle kremayı ilave edip iyice çırpalım. Tencereyi tekrar ateşe alıp 4 dakika boyunca devamlı karıştıralım ve ya sos kaynayıp kalınlaşıncaya dek pişirelim. Ardından tencereyi ateşten alalım ve soğumaya bırakalım. Daha sonra yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıp, sarılarını, gravyer peynirini, arta kalan parmesan peyniri, somon balıkları ve dereotuyla sosa ekleyelim ve iyice karıştıralım. Yumurta beyazlarını katı bir hal alıncaya kadar çırpalım ve karışıma ekleyelim. Son olarak yaptığımız karışımızı sufle kalıplarına boşaltalım ve 20-25 dakika sufle kabarana kadar pişirelim. Sıcak olarak servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.