Ana Sayfa > Çorbalar > Çatal Çorbası

(Çatal Çorbası nasıl yapılır)

Çatal Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı aşurelik yarma
1 adet soğan
300 gr kıyma
1 tatlı kaşığı nane
1 tutam kırmızı pul biber
1 tutam tuz

Tarifi :
Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra yarmayla beraber derin bir tencereye koyalım ve tuzunu atalım. Üzerine 6 bardak su ekleyelim. Kısık ateşte kaynayana kadar bekleyelim. Çorbamız kaynarken soğanı ince ince doğrayalım. Daha sonra küçük bir tavaya alıp içine margarini ve kıymayı koyalım.

Kıyma ve soğanı rengi değişene kadar kavuralım. Daha sonra nane ve pul biberi ekleyip bir iki kez çevirip hazırlayalım. Çorbayı servis tabağına koyup hazırladığımız sosu üzerine dökelim. Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanozlar koyabilirsiniz. Sıcak servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.