Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Naneli Bezelye Püresi

(Naneli Bezelye Püresi nasıl yapılır)

Naneli Bezelye Püresi için kullanılan malzemeler :
300 gr iç bezelye
2 adet yumurta
yarım su bardağı krema
2 kaşık kaşar peynir
1 tutam tarçın
4 dal nane
3 kaşık zeytinyağı
2 kaşık limon suyu
1 tutam tuz

Tarifi :
İç bezelyeyi tuzlu suda haşlayıp süzelim. İki çorba kaşığı kadarını ayırıp bezelyeyi mikserde püre haline getirelim. Nane,2 yumurta, süt kreması, kaşarpeynir, tarçın ve tuz ekleyip karıştıralım.Sonra kare veya dikdörtgen krem karamel kalıplarının içlerini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayalım. Hazırladığımız bezelyeli püreyi pay ederek kalıplara boşaltalım. Ardından kalıpların üzerini alüminyum folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında benmari usulü 15 dakika pişirelim ve fırından alıp soğumaya bırakalım. Pay şeklini alan püreleri servis tabağına çıkarıp üzerlerine limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıp gezdirelim.Kalan bezelyeler ile süsleyip servisimizi yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.