Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü için kullanılan malzemeler :
4 adet tavuk göğsü
2 kaşık çiçek yağı
3 fincan tavuk suyu
1 yarım su bardağı baldo pirinç
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı hardal çekirdeği
1 yarım çay kaşığı kakule
1 yarım çay kaşığı nane
2 kaşık kişniş
1 kaşık susam
1 su bardağı un
Tarifi : Yağımızı bir orta boy tencerede ısıtalım, içine ince doğradığımız soğanı, dövülmüş sarımsağı, hardal çekirdeğini ekleyip, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pirincimizi ekleyelim ve baharatlar iyice karıştıralım. Ardından tavuk suyunu ekleyip biraz kaynatalım. Isıyı düşürelim ve pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatalım. Kişniş otuyla karıştırarak saklayalım. Tavuk filetolarını önce una,sonra çırpılmış yumurtaya ve en son susama bulayalım, ve firitözde kahverengi oluncaya kadar pişirelim. Pilavın yanında sıcak servis edelim.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009