Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Soslu Börek

(Soslu Börek nasıl yapılır)

Soslu Börek için kullanılan malzemeler :
4 adet yufka
2 adet patates
2 adet havuç
6 adet mantar
1 fincan bezelye
2 su bardağı kaşar peynir
3 adet sosis
300 gr ıspanak
1 fincan sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
6 adet domates
2 kaşık susam
2 kaşık kekik
2 kaşık karabiber
2 kaşık kırmızı pul biber
2 kaşık çörekotu

Tarifi :
Önce patatesleri haşlayıp,soyup çatalla ezelim. Havuçları da temizleyip rendeleyelim. Patates, bezelye ve havucu bir kapta karıştıralım. Kekik, tuz ve karabiber serpip tekrar karıştıralım. Mantarları enine dilimleyip kaşar peynirine ilave edip karıştıralım.

Sosisleri dilimleyelim. Ispanağı temizleyip yıkadıktan sonra tuz serpip hafif ovalım ve ikisini beraber bir kapta karıştıralım.Sonra tepsiyi yağlayıp bir yufkayı bütün olarak tepsiye yerleştirelim. Patatesli karışımıda yufkanın üzerine yayalım. İkinci yufkayı küçük parçalara ayırıp tepsiye yerleştirip üstüne mantarlı malzemeyi yayalım. Üçüncü yufkayı da küçük parçalara ayırıp malzemenin üzerine yerleştirip ıspanaklı malzemeyi ekleyelim. Kalan yufkayı ıspanaklı karışımın üstüne yerleştirip kenarlardan taşan kısımları böreğin üstünde toplayalım.Ardından bir çay bardağı yoğurdu sıvıyağla karıştırıp böreğin üzerine sürüp susam ve çörekotu serpelim. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakiak pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım.

Sos İçin;
Sarımsakları ezip kalan yoğurtla karıştıralım. Domateslerinde kabuklarını soyup küçük küçük doğrayıp tavada 5 dakika soteleyelim.Böreği dilimleyip üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim. Birer kaşık domates sosu ile gezdirip servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.