Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Peynir Kremalı Pasta

(Peynir Kremalı Pasta nasıl yapılır)

Peynir Kremalı Pasta için kullanılan malzemeler :
7 kaşık margarin
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
2 su bardağı nescafeli süt
500 gr süt
10 kaşık toz şeker
3 kaşık buğday nişastası
1 kutu labne peyniri
2 kaşık kakao

Tarifi :
Margarini, toz şekeri ve yumurtaları köpürene kadar çırpalım. Kabartma tozunu katalım. Unu topaklanmaması için karışıma tahta bir kaşıkla yedirerek dökelim. Kek kalıbını yağlayıp karışımın içine dökelim ve üzerini kağıtla kaplayalım. Fırını 180 derecede ısıtalım ve keki önce yüksek, sonra orta ve en son düşük ısıda 30 dakika pişirelim. Soğumaya bırakalım. Sütü, toz şekeri ve nişastayı ateşte sürekli karıştırarak koyu bir krema haline getirelim. Biraz soğuduktan sonra içine labne peynirini katıp mikserle iyice çırpalım. 5 dakika dinlendirelim.Keki enlemesine ikiye bölelim ve alt katı nescafeli sütle iyice ıslatalım. Kremanın yarısını üzerine yayalım ve diğer keki üzerine kapatıp onun da üstünü nescafeli sütle ıslatalım. Geri kalan kremayla üzerini kapatalım.

Kakaoyla süsleyip buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.