Ana Sayfa > Tatlılar > Kestaneli Puding

(Kestaneli Puding nasıl yapılır)

Kestaneli Puding için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı süt
yarım su bardağı krema
2 çay bardağı mısır nişastası
1 tutam safran
2 çay bardağı toz şeker
75 gr bitter çikolata
4 adet kestane şekeri

Tarifi :
Süt ve kremayı bir tencerede karıştırıp ısıtalım. Ocaktan alıp safranı ekleyip karıştıralım. Yumurta sarılarını bir kapta tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpıp mısır nişastasını 2 küçük çay bardağı sütte eritelim. Yumurta sarıları ile birlikte safranlı süte azar azar ilave edip kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirelim.Çikolatayı iri iri doğrayıp bir kaseye alalım ve benmari usulü eritelim. Sonra safranlı pudingin yarısını kuplara paylaştırıp üstüne çikolatanın yarısını gezdirelim.Kalan pudingide ekleyip artan çikolatayı üzerine gezdirelim. Kestane şekerlerini ekleyelim. Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapalım..

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kahvenin tazeliğini ve kokusunu kaybetmemesi için paketi kavanoza boşalttıktan sonra içine iki-üç tane kesme şeker atın. Kavanozdaki kahve bitene kadar tazeliğini koruyacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.