Ana Sayfa > Tatlılar > Kayısılı Muhallebi

(Kayısılı Muhallebi nasıl yapılır)

Kayısılı Muhallebi için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
6 kaşık margarin
1 çay bardağı un
3 adet damla sakızı
12 adet kuru kayısı
3 kaşık toz şeker
0 yarım su bardağı ceviz
1 kaşık tarçın
1 kase dondurma

Tarifi :
Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım. Bunun için unu ve 2 su bardağı şekeri margarinde pembeleştirelim. Ateşten alıp yavaş yavaş sütü ilave edelim. İyice karıştıralım. Sakızı havanda dövüp muhallebiye katalım. Tekrar ateşin üzerine alıp karıştırarak boza kıvamına getirelim. Pişen muhallebiyi birkaç dakika mikserle çırpıp 5-10 dakika soğutalım.Diğer tarafta kayısılı karameli hazırlayalım. Bunun için kayısıları bütün olarak tencereye alalım. Toz şeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Koyulaşıncaya kadar ocakta bekletelim. Daha sonra üzerine tarçın ve yarım su bardağı cevizi ekleyip kaplara aldığımız muhallebinin ortalarına 1-2 kaşık koyalım. Garnitür olarak gofret ile süsleyip dondurma ile servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,035 saniyede oluşturuldu.