Ana Sayfa > Et Yemekleri > Dana Napolyon

(Dana Napolyon nasıl yapılır)

Dana Napolyon için kullanılan malzemeler :
180 gr dana bonfile
3 adet mantar
2 adet patates
1 adet ıspanak
1 çay kaşığı un
1 çay kaşığı süt
1 kaşık tereyağı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet kabak
200 gr brokoli
1 çay bardağı kaşar rendesi
2 kaşık krema
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Bonfileyi ik parçaya bölüp ızgarada pişirelim.Önceden hazırladığımız ıspanak püresini bir tabağa yerleştirelim ve bonfileyi pürenin üzerine ilave edelim. Patatesleri soyup ince doğrayalım. Krema, kaşarpeyniri, sarmısak, tuz ve karabiber ile karıştırarak tepsiye dizerek fırında pişirelim. Garnitür olarak haşladığmız taze mevsim sebzelerini sarmısak ve soğanla sote edelim. İkinci bir garnitür olarak da hazıladığımız kremalı patatesi kullanarak servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.