Dana Napolyon için kullanılan malzemeler :
180 gr dana bonfile
3 adet mantar
2 adet patates
1 adet ıspanak
1 çay kaşığı un
1 çay kaşığı süt
1 kaşık tereyağı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet kabak
200 gr brokoli
1 çay bardağı kaşar rendesi
2 kaşık krema
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Tarifi : Bonfileyi ik parçaya bölüp ızgarada pişirelim.Önceden hazırladığımız ıspanak püresini bir tabağa yerleştirelim ve bonfileyi pürenin üzerine ilave edelim. Patatesleri soyup ince doğrayalım. Krema, kaşarpeyniri, sarmısak, tuz ve karabiber ile karıştırarak tepsiye dizerek fırında pişirelim. Garnitür olarak haşladığmız taze mevsim sebzelerini sarmısak ve soğanla sote edelim. İkinci bir garnitür olarak da hazıladığımız kremalı patatesi kullanarak servis yapalım.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin