Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Patates Yuvasında Yoğurt Soslu Havuç

(Patates Yuvasında Yoğurt Soslu Havuç nasıl yapılır)

Patates Yuvasında Yoğurt Soslu Havuç için kullanılan malzemeler :
4 adet patates
2 adet havuç
1 tutam dereotu
4 kaşık yoğurt
1 adet limon
5 kaşık sıvı yağ
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Patatesleri bir tencereye koyup haşlayın. Ortasını oyacak veya kaşık yardımı ile boşaltın. Boşalttığınız içlerin üzerine tuz, karabiber, sıvı yağı ve limon suyunu koyup, karıştırıp yumuşak kıvamda bir patates harcı elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp tamamını yuvarlayın. Diğer tarafta havucu rendeleyip az yağda tavada 3-4 dakika soteleyin ve hazırladığımız patateslerin içlerine doldurun. Patates toplarını koyup, üzerine yoğurt dökün, (kırmızı biber de serpebilirsiniz) servise hazır hale getirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.