Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Gökkuşağı Böreği

(Gökkuşağı Böreği nasıl yapılır)

Gökkuşağı Böreği için kullanılan malzemeler :
4 adet havuç
4 adet yufka
400 gr kıyma
2 adet soğan
250 gr ıspanak yaprağı
2 su bardağı süt
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyla kazıyın. Sonra rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ alın. Havuçları ilave edin. Rengi değişene dek kavurun. Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvıyağ alın. Küçük kestiğiniz soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Tuz ve kırmızıbiber ilave edin.

Soğanın yarısını, iri parçalar halinde kesilmiş ıspanağın üzerine, diğer yarısını ise kıymanın üzerine ilave edin. Düz ve temiz bir zemine yufkayı serin. Derin bir kapta 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvıyağı karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda hazırladığınız yufkanın üzerine serpin. Havucu üzerine yayın. İkinci yufkayı havucun üzerine yerleştirin. Sütlü karışımdan serpin. Kıymalı harcı yayın. Son olarak üzerine üçüncü yufkayı serin. Sütlü karışımdan serpin. Ispanaklı harcı yayın. Yufkaları düzgün bir şekilde tutarak, yuvarlayın. 2 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Çok az yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.