Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Yumurtalı Kabak Kalye

(Yumurtalı Kabak Kalye nasıl yapılır)

Yumurtalı Kabak Kalye için kullanılan malzemeler :
6 adet kabak
1 adet domates
1 adet soğan
5 kaşık sıvı yağ
4 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Kabak, domates ve soğanı , ince ince doğrayın. Yağ, soğan ve tuzu tencereye koyun, kapağı kapatıp kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, 4-5 dakika soteleyin. Kabakların saplarını kesin, boyuna dört parçaya bölüp, 2 santimetre kalınlıkta doğrayın. Domatesi yarım santimetreküp irilikte, kuşbaşı doğrayıp soğana ekleyin, birkaç kez çevirin, kabakları koyup, karıştırın, yumuşayıp, suyunu çekinceye kadar yaklaşık 50 dakika pişirin. Yumurtaları ayrı bir kaba, teker teker kırarak tazeliğini kontrol ettikten sonra çırpıp, kabakların üzerine yayın, kara biberi serpip, kapağı kapatarak kısık ateşte 5 dakika daha pişip servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.