Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Domatesli Tartölet

(Domatesli Tartölet nasıl yapılır)

Domatesli Tartölet için kullanılan malzemeler :
1 yarım paket margarin
3 kaşık yoğurt
12 kaşık un
1 yarım paket kabartma tozu
1 tutam tuz
200 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz

Tarifi :
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine eritip ılıttığımız margarini, yoğurdu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru merdane yaradımıyla 1/2 cm kalınlığında açalım. Tek kişilik tartölet kapılarını yan yana dizerek hamuru kalıpların üzerine yatıralım. Hamurun üzerinden merdaneyi bir kez yuvarlayarak tartölet kalıplarıın ağız kısmı şeklinde kesilip çıkmasını sağlayalım. Kenarlardan çıkan parçaları yeniden yoğurup kullanmak üzere bekletelim. Tartölet kalıplarının iç kısmını margarinle yağlayıp un serpelim. İçine yuvarlak şekildeki hamurları parmak uçlarımızla bastırarak yerleştirelim.

Hamurun taban kısmına çatalla sık delikler açalım. Önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında hamur kenarları hafifçe pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra içlerine peynirli karışımlara doldurup domateslerle süsleyerek servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.