Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Pelit Bohça

(Pelit Bohça nasıl yapılır)

Pelit Bohça için kullanılan malzemeler :
2 adet yumurta
750 gr margarin
1 çay bardağı limon suyu
2 çay kaşığı tuz
1 kg un
1 su bardağı toz şeker

Tarifi :
Suyu, yumurtayı, limon tuzu, tuz ve margarini bir kapta karıştırın. Üzerine unu ilave edin ve karıştırıp buzdolabına alın. Yarım saat dinlendirin. 5 mm kalınlığında açın ve yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin. Dövülmüş cevizi ve şekeri karıştırın ve yuvarlak hamurların ortasına koyup yarım ay şeklinde katlayın.
Kenarlarını içeri doğru kıvırın. Dilerseniz taze mevsim meyveleri ile şekillendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.

Şerbetini hazırlayın;
bunun için su ve şekeri kaynatın. İndireceğinize yakın limon suyunu ilave edip 1-2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin. Şerbet sıcakken pişirdiğiniz ve soğuttuğunuz hamurların üzerine gezdirin. Biraz ılınınca üzerine dövülmüş antepfıstığını serpin.

Soğuyunca servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.