Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Mercimekli Kereviz

(Mercimekli Kereviz nasıl yapılır)

Mercimekli Kereviz için kullanılan malzemeler :
4 kereviz
2 soğan
1 limon suyu
2 kesme şeker
dereotu
4-5 dal taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yeşil mercimek
tuz
pulbiber
karbiber

Tarifi :
Kerevizler ortadan kesilip kabukları soyulur, ortaları oyulur. Bir tencereye çok fazla
olmayacak şekilde su koyulur, biraz sıvı yağ, şeker, tuz ve limon suyu ilave edilir.
Kerevizler bu suda haşlanır. Başka bir tencereye soğanlar doğranır biraz yağda
kavrulur. Mercimekler haşlandıktan sonra buraya ilave edilir ve kavurma işlemine
devam edilr. Sonra taze soğanlar, tuz, karabiber, pulbiber eklenir ve iç harç
tamamlanmış olur.Haşlanmış kerevizler servis tabağına alınır ve içlerine bolca
hazırlanan iç harç koyulur, haşlama suyundan artan üzerlerine gezdirilir ve ince kıyılmış
dere otu ile servis yapılır.


Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 18 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.