Ana Sayfa > Tatlılar > Ballı Çikolata Köpüğü

(Ballı Çikolata Köpüğü nasıl yapılır)

Ballı Çikolata Köpüğü için kullanılan malzemeler :
60 gr acı çikolata
1 fincan süt
1 yarım paket krema
2 adet yumurta
50 gr bal
3 kaşık pudra şekeri
3 adet jelatin yaprağı
1 tutam tuz

Tarifi :
Jelatinleri soğuk suyla ıslatıp yumuşamaya bırakalım. Çikolatayı rendeleyelim. Balı ılık sütün içinde eritip içine erimiş jelatini ekleyelim. Diğer tarafta yumurta sarılarını şekerle koyulaşana kadar çırpalım. Ballı sütü karıştırarak ilave edelim. Başka bir kapta yumurta aklarını tuzla beraber kar halinde çırpalım. Bunu da hamura katalım. En son rendelenmiş çikolataları katıp hazırladığımız köpüğü ıslatılmış ve dibine naylon film yayılmış kalıba boşaltalım. Kalıbımızın en az 3 saat dolapta beklemesi gerekiyor. Servisten önce kalıptan alalım ve üzerine şekilli çikolatalarla süsleyelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.