Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Pera Usulü Piliç

(Pera Usulü Piliç nasıl yapılır)

Pera Usulü Piliç için kullanılan malzemeler :
1 adet tavuk göğsü
100 gr ıspanak
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 kaşık un
1 su bardağı süt
1 adet kuru soğan
3 kaşık tereyağı

Tarifi :
Ispanağı bol suda yıkayalım ve az suda haşlayalım. İnce kıyılmış soğanı tuz ve karabiberle birlikte bir yemek kaşığı tereyağında kavuralım. Üzerine ince kıyılmış ıspanağı da ekleyelim ve sebze suyunu çekene kadar pişirelim. İki kaşık tereyağında unu kavuralım. Üzerine sütü ilave ederek sosumuzu hazırlayalım. Tavuk göğsünü iyice inceltene kadar dövelim. İçine ıspanaklı karışımı ilave edelim ve rulo haline getirelim. Tavuğu fırında 15 dakika pişirelim. Fırından çıkardığımız tavuğun üzerine sosu ilave edelim. Üzerine kaşar peyniri serperek servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 1

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.