Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Havuç Kremalı Biber Dolması

(Havuç Kremalı Biber Dolması nasıl yapılır)

Havuç Kremalı Biber Dolması için kullanılan malzemeler :
8 adet sarı dolmalık biber
500 gr havuç
1 kaşık süt
1 demet maydanoz
2 kaşık tereyağı
1 kase yoğurt

Tarifi :
Dolmalık sarı biberlerin üstlerini kapak şeklinde kesin. Tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Havuçları temizleyip tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Dolmaların içini dikkatlice çıkarın. Havucu sütle birlikte ezerek püre haline getirin.

Tereyağı,bezelye, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız havuç kremasıyla biberlerin içini doldurun ve kapaklarını kapatın. Yağlanmış tepsiye dizip, üzerini alüminyum kağıtla kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Biberler pişince fırından alıp,yoğurt gezdirerek, sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.