Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Mercimek Köftesi

(Mercimek Köftesi nasıl yapılır)

Mercimek Köftesi için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince bulgur
1.5 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze soğan
sıvı yağ
kırmızıbiber
tuz


Tarifi :
Mercimekler yıkanır ve bir tencerede üzerine su koyularak haşlamaya bırakılır. Bu sırada taze soğan ve maydanozlar kıyılır. Mercimek haşlanınca ateşten alınır ve içine ince bulgur koyularak karıştırılır ve ağzı kapalı tutularak demlenmeye bırakılır. Bir tavaya biraz yağ koyulur içine ince ince doğranmış soğan ilave edilerek kavrulur. Sonra içine sarımsak ve salçası eklenir. Tuz ve pulbiberi koyulduktan sonra bu karışım mercimeğe katılarak yoğrulur. Son olarak kıyılmış yeşillikleri ilave edilir ve uzun köfteler şeklinde servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Güzelce yıkanmış marul yaprakları ile mercimek köftesini yiyebilirsiniz.
Kaç Kişilik : 12

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 24 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.