Ana Sayfa > Et Yemekleri > Cordon Blue

(Cordon Blue nasıl yapılır)

Cordon Blue için kullanılan malzemeler :
2 parça biftek
250 gr mantar
1 adet domates
1 adet soğan
2 dilim kaşar peynir
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber

Tarifi :
Etleri az yağlı tavada çok az kızartalım. Folyo kağıtlarına koyalım. Etleri aldığımız tava da mantarları soteleyelim. Mantarları da folyaya aldığımız etlerin üzerine dökelim, soğanı ve domatesi yuvarlak olarak dilimleyelim ve mantarların üzerine koyalım. Baharatları ekleyip, bir dilim taze kaşar koyduktan sonra, folyonun ağzı kapatalım ve fırına verelim. 175-200 derecede, 30 dakika pişirelim. Servis tabağına alarak, patetes püresi ile servis edin

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.