Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Buğdaylı Çikolatalı Bisküvi

(Buğdaylı Çikolatalı Bisküvi nasıl yapılır)

Buğdaylı Çikolatalı Bisküvi için kullanılan malzemeler :
90 gr tereyağı
1 fincan esmer şeker
1 adet yumurta
1 fincan hindistan cevizi tozu
1 fincan buğday
1 fincan kepekli bisküvi
1 fincan un
150 gr bitter çikolata

Tarifi :
Yağı ve şekeri mikserde çırpalım. Yumurtayı ekleyip iyice karıştıralım. Hindistan cevizi,buğday ve elenmiş unu ekleyelip iyice yoğuralım. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp,elimizde yuvarlayalım. Fırın tepsisine dizip çatalla hafifçe bastıralım. Önceden 160 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim. Tepside soğumaya bırakalım .Çikolatayı benmari usulü eritip, kurabiyelerin yarısını eritilmiş çikolataya batıralım. Soğutup servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.