Ana Sayfa > Çorbalar > Macar Çorbası

(Macar Çorbası nasıl yapılır)

Macar Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 adet yumurta
4 kaşık yoğurt
2 kaşık un
1 adet tavuk suyu
4 dilim salam
1 kaşık margarin
1 tutam kırmızı biber
1 tutam tuz
1 tutam nane
1 adet karalahana

Tarifi :
1 adet yumurtayı ve 4 çorba kaşığı yoğurdu bir çatal yardımıyla iyice çırpalım. Çorbayı pişireceğimiz tencereye aktaralım. 2 çorba kaşığı unu ekleyip biraz su ilavesi ile incelterek topaksız bi kıvama gelmesini sağlayalım. 4 su bardağı suyu ve tavuk suyu tabletini ilave edelim. Küçük kareler şeklinde kestiğimiz salam dilimlerini tencereye aktalarım.Karalahana yapraklarını irice doğrayıp,ekleyelim. Hafif ateşte ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynayana kadar pişirelim. Margarini küçük bir tavada eritelim ve kımızıbiberi ekleyelim. Biberli yağı çorbanın üzerine dökelim. Üzerine nane serperek servise sunalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.