Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Mercimekli Bükme

(Mercimekli Bükme nasıl yapılır)

Mercimekli Bükme için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı az haşlanmış yeşil mercimek
sıvı yağ
3 su bardağı un
2 yumurta
3 çorba kaşığı sirke
tuz
1 soğan
125 g margarin
1.5 su bardağı sıcak su
alabildiği kadar un
pulbiber
karabiber

Tarifi :
Hamur için un bir kabın içine dökülür ve içine 1 yumurta ve bir yumurtanın da sarısı ayrılıp beyazı koyulur. Sirke, tuz koyulur ve yoğrulur. Yavaş yavaş su ilave edilerek kulak memesinden biraz sert bir kıvamda bir hamur elde edilir. Bu hamur 3 parçaya ayrılır ve her parça tabak büyüklüğünde açılıp içlerine iyice eritilmiş margarin sürülür. Bunlar üst üste koyulur ve buzlukta 10 dakika bekletilir.

Bu sırada içi hazırlamak için bir tavada sıvı yağda soğanlar kavrulur, içine haşlanmış mercimekler ilave edilir. Karabiber, pulbiber ve tuz eklenerek karıştırılır. Biraz su koyulur ve pişmesi sağlanır.

Hamur dolaptan çıkarılır ve açılır. Üzerine margarinden tekrar sürülür ve katlanır, dolapta 5 dakika daha bekletilir. Sonra hamur çıkarılır ve açılır. Açılan hamurun arasına hazırlanan içten koyularak sarılır ve bundan istenilen büyüklükte parçalar kesilir ve yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 28 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.