Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Kedi Batmaz

(Kedi Batmaz nasıl yapılır)

Kedi Batmaz için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı tulum peyniri
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 kaşık tereyağı

Tarifi :
Suyu tencereye koyup kaynatalım. Mısır ununu ilave ederek hamur yapalım. Ocağın üzerinde 10 dakika karıştırarak pişirelim. Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirilem. Cevizle tulum peynirini harmanlayalım. Tabağın altına yarısını yayalım. Hamuru bir kaşık yardımı ile küçük parçalara ayıralım. Tabaktaki harcın üzerine dizelim. Üzerine tekrar harçtan dökelim. Tereyağını eritip üzerine gezdirelim.

Sıcak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.