Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Asma Yaprağında Enginar

(Asma Yaprağında Enginar nasıl yapılır)

Asma Yaprağında Enginar için kullanılan malzemeler :
4 adet enginar
250 gr asma yaprağı
1 adet limon
2 adet soğan
1 fincan zeytinyağı
1 adet şeker
1 su bardağı pirinç
1 kaşık dolmalık fıstık
1 kaşık kuş üzümü
1 çay kaşığı dolma baharatı
5 adet karanfil
1 demet dereotu
1 adet havuç
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı rezene

Tarifi :
Enginarları ayıklayıp limonlu suda ovun ve su içinde bırakın. Küçük doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Pirinci ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika kavurun. 1 su bardağı su ilave edin. Üzerine kuş üzümü, kavrulmuş dolmalık fıstık, şeker ve tuz koyun. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Dolma baharatı, kuru nane, rezene ve ince kıyılmış dereotu katın.

Karıştırıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Asma yaprağını sıcak suya batırın ve sudan çıkarıp suyunu sıkın. Geniş bir tabağa 4 adet asma yaprağını yayın. Üzerine enginarları oturtun. Enginarların ortasına 2 çorba kaşığı dolma harcından koyun. Yaprakla bohça gibi etrafını sarın ve iplikle bağlayın. Diğer enginarları da bu şekilde hazırlayın. Tencerenin dibine 2 adet piyazlık doğranmış soğan, halka biçiminde doğranmış havuç ve karanfil yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su , zeytinyağı ve limon suyu ilave edin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Piştikten sonra sarmaların üzerini birer dilim limon ve halka şeklinde doğranmış haşlanmış havuç ile süsleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.