Ana Sayfa > Et Yemekleri > Patlıcan Maşası

(Patlıcan Maşası nasıl yapılır)

Patlıcan Maşası için kullanılan malzemeler :
4 adet patlıcan
1 kaşık toz şeker
300 gr koyun eti
3 adet domates
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 adet doğranmış domates
4 adet sivri biber

Tarifi :
Ön hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalım. 1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı tozşeker ilave edilmiş suyu geniş ve derin bir kaba alalım. Patlıcanları bu suyun içinde yarım saat bekletelim. Acısı alınmış patlıcanları saplı kısımlarının üzerindeki kabuğu soyalım. Kuşbaşı etleri çiğden ortalarını bıçakla delip patlıcanların saplarına dizelim. Bu şekilde kızgın sıvıyağlı tavada arkalı önlü kazartalım. Kızarmış patlıcanları yayvan bir tepsiye alalım. Domatesleri rendeleyip içine sarmısakları küçük doğrayalım.Tuzunu ekleyelim. Bu karışımı patlıcanların üzerine yayarak dökelim. Çok kısık ateşte patlıcanlar ve etler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Dilimlenmiş domates ve sivri biberle süsleyip servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.