Ana Sayfa > Tatlılar > Kestaneli İncir Tatlısı

(Kestaneli İncir Tatlısı nasıl yapılır)

Kestaneli İncir Tatlısı için kullanılan malzemeler :
500 gr kuru incir
500 gr kestane
1 paket pudra şekeri
250 gr krema
1 adet nar
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Tarifi :
Ön hazırlık olarak incirleri bol suda yıkayalım. Kestaneleri suda yumuşayana kadar haşlayalım. Kabuklarını soyalım. Robottan geçirelim. İncirleri de robottan geçirelim. Önce robottan geçirdiğimiz inciri düzgün bir şekilde tepsiye yayalım. Üzerine 1 paket pudra şekeri serpelim. Sonra robottan geçirdiğimiz haşlanmış kestaneyi incirin üzerine yayalım. 250 gram kremayı kestanenin üzerine eşit bir şekilde yayalım. Tepsiyi buzdolabında 1 saat kadar bekletelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra kalın halkalar şeklinde dilimleyelim.Dövülmüş ceviz ve incir ile süsleyip servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.