Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Fava

(Fava nasıl yapılır)

Fava için kullanılan malzemeler :
1 adet havuç
2 diş sarımsak
1 adet soğan
250 gr iç bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 demet dereotu

Tarifi :
Baklayı yıkayıp bir tencereye alın. Havuç, soğan ve sarmısağı temizleyip tencereye ekleyin. Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatın. Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın. Zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin.

Çırpma teliyle püre haline gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırın. Doğranmış dereotunu ilave edin.Püre haline gelen karışımı yayvan bir tepsiye döküp soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp, üzerine limon ve zeytinyağı döküp dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.