Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Cevizli Rus Çöreği

(Cevizli Rus Çöreği nasıl yapılır)

Cevizli Rus Çöreği için kullanılan malzemeler :
1 paket yaş maya
1 su bardağı toz şeker
1 fincan süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
300 gr ceviz
0 alabildiğince un
1 miktar susam

Tarifi :
Ilık suya yaş maya ve toz şekeri koyup iyice karıştırın. Kabarana kadar bekleyin. Bir kabın içine un, yarım çay bardağı sıvıyağ, süt, tuz ve kabaran mayayı alıp yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Sıcak bir yerde yarım saat bekletin. Hamur mayalandığında iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Oklavayla olabildiğince ince açın. Hamurun üzerine kalan sıvıyağı fırça yardımıyla sürüp, üzerine ceviz serpin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayıp üst üste dizin. En üstteki hamuru yağlayın. Hamurun ortasını delerek içte dışa doğru kıvırın. Hazırladığınız hamurunu bir yerden kesin. Yağlanmış tepsiye dolayarak yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş tohumu veya susam ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 15 - 20 dakika bekleyin. Daha sonra fırının sıcaklığını 170 dereceye yükseltip üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.