Ana Sayfa > Et Yemekleri > File Sarma

(File Sarma nasıl yapılır)

File Sarma için kullanılan malzemeler :
4 adet bonfile
1 kaşık tereyağı
1 adet soğan
4 adet mantar
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 adet küçük pide
2 kaşık domates sos
4 dal maydanoz

Tarifi :
Bonfileleri et tokmağıyla döverek inceltin. Soğan ve mantarları kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Tereyağının yarısını eritin. Soğan ve mantarları yağda sote edin. Soğumaya bırakın.Daha sonra, bu harcı bonfilenin içine koyup sarın. Şişe sırasıyla et, dilimlenmiş domates ve biberi dizin. Fırın ızgarasında pişirin. Artan tere­yağını tavada eritin. Pideyi alıp, altını ve üstünü kızartın.Servis tabağına yerleştirin. Üzerine etleri sıralayın. En üste domates sosu dökün.

Sıcak olarak maydanozla süsleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.