Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Çilekli Sone

(Çilekli Sone nasıl yapılır)

Çilekli Sone için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı un
1 tutam tuz
50 gr margarin
2 su bardağı şeker
8 kaşık süt

Tarifi :
Unu eleyin. Elediğiniz unun içine tuz ve oda sıcaklığındaki margarini katın. Malzemeyi yoğurmaya başlayın. Ardından şekeri ekleyin. Biraz daha karıştırıp sütü ekleyin. İyice yoğurduğunuz hamuru hafifçe unlanmış düz bir zemine alın. Merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açın. Çay bardağı yardımıyla 12 adet yuvarlak kesin. Üzerlerine fırça yardımıyla süt sürün. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Fırının orta rafına koyup, 180 derecede altın rengi oluncaya dek pişirin. Fırından çıkarıp enlemesine ikiye kesin. Soğumaya bırakın. Arasına krema sürün. İkiye bölünmüş çilekleri yerleştirip, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.