Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Üzümlü Kuki

(Üzümlü Kuki nasıl yapılır)

Üzümlü Kuki için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı fındık
1 su bardağı kuru üzüm
1 yarım su bardağı şeker
2 adet yumurta

Tarifi :
1 su bardağı dövülmüş fındık, 1 su bardağı kuru üzüm,yarım su bardağı toz şeker, 3 kaşık kakao ve 2 adet yumurta akını karıştırın. Fırın tepsisine alüminyum kağıt serip yağlayın. Karıştırdığınız malzemeden 1 tatlı kaşığı alıp kağıdın üzerine aralıklarla dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

NOT:Kurabiye görünümündeki kukinin en önemli özelliği,un konulmadan yapılmasıdır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.