Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Pirinçli Balık

(Pirinçli Balık nasıl yapılır)

Pirinçli Balık için kullanılan malzemeler :
1 adet palamut
1 çay bardağı pirinç
10 adet mantar
1 adet domates
3 adet yeşil biber
1 çay kaşığı fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Pirinçleri tuzlu suda haşlayın. Haşlama suyunda bir müddet bekledikten sonra süzün.Balığı temizleyin ve ikiye keserek az suda haşlayın. Kereviz saplarını temizleyip sivri biberle birlikte ince ince doğrayın. Mantarları ikiye kesin. Domatesi küp şeklinde doğrayın.Yayvan bir tencereye balığı dizin. Üzerine pirinç, mantar, domates ve diğer malzemeleri yerleştirin. Tencerenin ağzını kapatıp 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.