Ana Sayfa > Tatlılar > Elma Dolma

(Elma Dolma nasıl yapılır)

Elma Dolma için kullanılan malzemeler :
6 adet elma
150 gr kuru üzüm
1 kaşık tarçın
1 fincan ceviz
1 kaşık tereyağı
1 su bardağı pekmez

Tarifi :
Elmaların sap taraflarına gelen yerden bıçak yardımıyla kapak biçiminde kesin. Oyacakla çekirdek yuvasını çıkartın.Kuru üzüm,tarçın ve cevizi harmanlayın.Bu karışımı, elmalara sıkışık olmayacak şekilde doldurun. Elmaları fırın tepsisine dizin.Üzerine biraz tereyağı ilave edip yarıya kadar su dökerek fırına sürün. İki taşım kaynayınca şeker veya pekmezi ilave edin. Hafif ısıda, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.