Ana Sayfa > Tatlılar > Ayva İçinde Vişne Tatlısı

(Ayva İçinde Vişne Tatlısı nasıl yapılır)

Ayva İçinde Vişne Tatlısı için kullanılan malzemeler :
3 adet ayva
1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 kaşık patates nişastası
2 adet karanfil

Tarifi :
Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdek yuvalarını temizleyip tencereye yerleştirin. Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin. Karanfilleri ilave edin. 1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin.Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin. Kalan suya vişneleri atın. Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayvaların ortalarına doldurun. Soğuyunca servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 3

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.