Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > Fındık Ezmesi

(Fındık Ezmesi nasıl yapılır)

Fındık Ezmesi için kullanılan malzemeler :
1 adet yumurta
2 su bardağı fındık
2 su bardağı şeker

Tarifi :
Fındığı kıyıp, şeker ile beraber havanda iyice ezin; macun kıvamına gelsinler. Ardından ayrı bir kap içinde yumurta akı ile karıştırın. Tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayıp karışımı kaşık kaşık dökün. 150 derecede 15 dakika kadar pişirip soğuk olarak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Beşamelinizin çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sütün içine soğanı doğrayıp, soğanın tadı çıkana kadar bekleyin.