Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kuru Fasulyeli Börek

(Kuru Fasulyeli Börek nasıl yapılır)

Kuru Fasulyeli Börek için kullanılan malzemeler :
4 adet yufka
1 su bardağı kuru fasulye
1 adet soğan
11 kaşık sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 çay bardağı süt
1 tutam tuz

Tarifi :
Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip fasulyeler yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı tavada ısıtıp soğanı kavurun. Fasulye, su, tuz ve karabiberi ekleyip tavayı ocaktan alın. Fırın tepsisini 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile yağlayın. Birinci yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde tepsiye yayın. Üzerine 3 çorba kaşığı süt gezdirin. Fasulyeli harcın üçte birini yayın. İkinci yufkayı buruşturarak tepsi büyüklüğünde yayın. Süt ve iç malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayıp sıralamayı yufka ile tamamlayın. Dışa sarkan yufkayı içe doğru kıvırın. Yoğurt ile 7 kaşık yağı bir kapta karıştırıp böreğin üzerine sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,042 saniyede oluşturuldu.