Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Meksika Usulü Mantı

(Meksika Usulü Mantı nasıl yapılır)

Meksika Usulü Mantı için kullanılan malzemeler :
300 gram un ( 2.5 su bardağı)
2 yumurta
25 gram su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
iç harcı:
4 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
1.5 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı pul biber
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

sosu için:
4 diş sarımsak
yarım kilo yoğurt
1 paket domates püresi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane
10 adet jalapeno biberi
1.5 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Mantı hamuru için gerekli tüm malzemeleri sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine bir kapak kapatarak, 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 2 bezeye ayırın. Her bir bezeyi merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında yufka gibi açın. Hamuru boylamasına ve enlemesine 5’er cm’lik aralıklarla kesip, iri kareler elde edin. Haşladığınız patateslere gerekli baharatları katıp, iç harcı hazırlayın. Bu harcı hamurların içine paylaştırıp, iri iri üçgen mantılar kapatın. Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyup kızdırın ve hemen 1 paket domates püresi ilave edin. Sos kaynadığında tuzunu ve jalapeno biberlerini de ekleyin. Mantıları haşlayıp, servis tabağına alın. Ayrı bir yerde hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu, ardından domates sosunu ekleyin. Son olarak tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyup, toz kırmızıbiber ve naneyi ekleyin. Yağ kızar kızmaz bu sosu da mantının üzerine dökün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.