Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Datça Badem Köftesi

(Datça Badem Köftesi nasıl yapılır)

Datça Badem Köftesi için kullanılan malzemeler :
250 gr badem
3 dilim bayat ekmek
2 adet domates
2 adet soğan
yarım demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 kaşık domates salçası
2 diş sarımsak
1 kaşık un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
yarım su bardağı galeta unu
1 tutam tuz
1 miktar sıvı yağ

Tarifi :
Bayat ekmekleri suyla hafifçe ıslatıp elinizle sıkarak ufalayın. Bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyun. Robota alıp ince çekin. Domatesleri soyup suyunu süzün küp küp doğrayın. Kuru soğanları soyup rendeleyin. Taze soğanları temizleyip kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin.

Badem, domates, soğan, taze soğan, maydanoz, ekmek, domates salçası, sarımsak, un, yumurta, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Köfte şeklinde hazırlayın. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.