Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Arpa Şehriyeli Sebzeli Risotto

(Arpa Şehriyeli Sebzeli Risotto nasıl yapılır)

Arpa Şehriyeli Sebzeli Risotto için kullanılan malzemeler :
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı arpa şehriye
1 orta boy soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet çarliston biber
1 küçük boy kabak (haşlanmış)
2-3 adet mantar
1 kutu krema
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
sebze suyu veya sebzeli bulyon ilave edilmiş sıcak su
tuz

Tarifi :
Öncelikle soğanı, biberleri, mantarları ve haşlanmış kabağı küçük küpler şeklinde doğrayın. Tencerede tereyağını ve sıvı yağı eritin, yağ kızdıktan sonra doğradığınız soğanları ekleyip, kavurun. Soğanlar yumuşadıktan sonra tam pembeleşmeden biberleri ekleyin. Sonra mantarları da ilave edip, kavurun. Mantarlar suyunu çektikten sonra arpa şehriyeleri ekleyip, kavurmaya devam edin. Şehriyeler de kavrulduktan sonra , haşlanmış kabakları ekleyin ve arpa sehriyelerin üzerini bir parmak geçecek kadar sebze suyu ilave edin. Tuzunu da ekledikten sonra suyunu çekene kadar tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra kremayı koyup, sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Arpa şehriyeler yumuşadıktan sonra kaşar peyniri rendesini de ilave edip, iyice karıştırın. Sıcakken servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.