Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Karacaköy Pilavı

(Karacaköy Pilavı nasıl yapılır)

Karacaköy Pilavı için kullanılan malzemeler :
500 gr kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
2 kaşık sıvı yağ
2 adet soğan
1 yarım dereotu
1 su bardağı yer fıstığı
2 kaşık tereyağı
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Ön hazırlık olarak pirinci 2 saat kadar sıcak tuzlu suda bekletin. Bu arada dana etini iyice pişirin. Ayrı bir tencerede sıvıyağda soğanları pembeleştirin.

İçine küp doğranmış havucu ve 1 su bardağı kabukları soyulmuş yerfıstığını ilave edin. Eti ekleyip, 1-2 kez karıştırın. Pirinci nişastası gidene dek yıkayıp, suyunu süzün. Tencereye ilave edip, kavurun. Üzerine suyu, karabiberi ve tuzu ekleyip, pilav suyunu çekene dek pişirin. Pişen pilavın içine yarım demet ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Pilavı karıştırıp, ocaktan alarak demlenmeye bırakın. Servis yapacağınız zaman bir kasaye yada kalıba doldurup tabağa ters çevirerek aktarın. Kavrulmuş yerfıstığı ve dereotu ile süsleyip, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.