Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Sebzeli Mantı

(Sebzeli Mantı nasıl yapılır)

Sebzeli Mantı için kullanılan malzemeler :
3 adet yufka
3 adet havuç
2 adet kabak
1 adet soğan
250 gr kıyma
3 diş sarımsak
1 miktar yoğurt

Tarifi :
Havuç ve kabakları ayrı ayrı rendeleleyinSoğanı doğrayıp kıyma ile beraber kavurun, kavurduktan sonra dilediğiniz baharatları ekleyin. 1 adet yufkayı yayın, üzerine tamamını kaplayacak şekilde rendelediğiniz havuçları yayın üzerini ikinci kat yufka ile kapatın, yufkanın üzerinerendelediğiniz kabakları tamamını kapatacak şekilde yayın yine üzerine üçüncü kat yufkayı kapatıp bu kez soğanla kavurduğunuz kıymayı yufkanın tamamına yayın. 3 kat hazırlamış olduğunuz yufkaları rulo şeklinde yuvarlayın ortadan ikiye bölerek sıkıca aliminyum folyo ile kenarları da tamamen kapanacak şekilde sarın büyük bir tencereye su koyun ve kaynatın kaynar suyun içine folyoya sarmış olduğunuz ruloları yerleştirin 15 dakika kadar haşlanmasını bekleyin, ruloların içine su almamasına dikkat edin haşlanan ruloları tencereden alın, folyoyu açıp 3′er parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.