Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Kestaneli Hindi Dolması

(Kestaneli Hindi Dolması nasıl yapılır)

Kestaneli Hindi Dolması için kullanılan malzemeler :
2 Kg’lık bir adet hindi
8 su bardağı su
½ yemek kaşığı tuz

Salçası için:
80 gr sadeyağ (4 yemek kaşığı)
2 adet orta büyüklükte Kuru Soğan
1 kahve fincanı domates salçası yada 2 adet irice Domates
2 su bardağı Hindi Suyu

Kestaneli iç pilavı için:
375 gr Pirinç (1,5 su bardağı)
250 gr Kestane
1 adet orta boy Kuru Soğan
60 gr sadeyağ (3 yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı Çam Fıstığı
2 yemek kaşığı Kuş Üzümü
Tuz, Karabiber, Yeni Bahar, Tarçın

Tarifi :
6 kişi için temizlenmiş hindi 8 bardak su ile tencereye konur ve etleri yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Bu arada suyun ısınmasıyla oluşan köpükler delikli bir kepçe ile alınır.

Sonra yağın içine soğanlar çentilerek pembeleşinceye kadar tutulur. Domates kullanılacaksa, üstüne domateslerde konur. Domatesler kavrulduktan sonra hindi suyu ilave edilir. (eğer salça kullanılıyorsa, bu safhada sulandırılmış salça ilave olunur).

Sonra, hindi bir tepsiye konur. Üzerine bu salça dökülerek fırına konur.

Diğer yanda, iç pilav hazırlanır. 2 silme yemek kaşığı yağ içine 1 adet soğan çentilir. Çam fıstıkları da atılarak kavrulur. Daha sonra pirinç ilave edilir ve 10 dakika kadar kavrulur.

Bu arada kestaneler hafifçe yumuşayacak ama dağılmayacak şekilde haşlanır.

Sonra pirinçlere silme 1 çay kaşığı karabiber, tarçın, bahar, kuş üzümü tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve kestaneler ilave edilir. Üzerine 1,5 bardak su ilave edilir. 20 dakika kadar kaynatılır.

Fırından çıkarılan hindinin içine pilav doldurulur. 10 dakika daha fırına atılır.

Servise getirilirken hindinin ayakları aluminyum folyo ile süslenebilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 30 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.